Nimelt on teatavasti kutsung Air Force One mõeldud Ameerika Ühendriikide õhuväe lennukile, millega sõidab USA riigipea. Tavapäraselt kasutatakse selleks ühte mitmest USA õhuväele kuuluvast lennukist Boeing 747-200B.

USA vastne president Donald Trump on aga kampaania käigus väidetavalt öelnud, et ta võib hakata Air Force One`ina kasutama omaenda eralennukit.

Trumpile kuulub 2011. aastast lennuk Boeing 757-200 registreerimisnumbriga N757FA. CNN ja Business Insider kirjutavad, et lennuk on äärmiselt luksuslik: seal on näiteks siidiga dekoreeritud ning eritellimusel tehtud magamistoamööbel, 24-karaadisest kullast tehtud turvavööd ning ka isiklik kinosaal.

Algselt 232 reisija veoks mõeldud lennuk on ümber ehitatud ning selles asub nüüd ainult 43 istet, VIP-ruum, magamistuba, külalistetuba ja kuldplaatidega vannituba.

Lennukil on Rolls-Royce RB211 mootor, mis võimaldab lennumasinal liikuda kuni 500 miili (ligi 805 km) tunnis. Loomulikult on masinale maalitud suurelt ka kiri "Trump".

Lennuki väärtus peaks ulatuma umbes 100 miljoni dollarini ning naljahambad on lennukile nimeks pannud juba Trump Force One, Trump ise kutsub seda T-Bird`iks.

Trump kasutas lennukit ka lahkuva presidendi Barack Obamaga Valgesse Majja kohtuma minnes, mis on inimestes tekitanud küsimuse, et kas sellest lennukist saabki 45. USA presidendi ametlik sõiduk.

Kui see nii saab olema, tuleb lennukit siiski enne kõvasti turvalisemaks muuta, sest kogu selle luksuse juures jäävad lennuki turvameetmed väga tagasihoidlikeks, leiavad analüütikud.