Kullerfirma DPD Eesti käsitleb aastas enam kui kaks miljonit pakisaadetist.
“Käsitledes pakki tema toimetusprotsessis kasvõi üks sekund kiiremini, tähendab see aastas enam kui 555 tundi ajavõitu. See on kindlasti suur väärtus nii meile kui klientidele, sest aeg on võrdselt hinnas kõigile,“ tutvustas rajatud terminali võimalusi DPD Eesti AS tegevjuht Tarmo Tael.

Lisaks on seal paremad töö- ja olmetingimused töötajatele ning tegevjuhi sõnul saavad sellest rõõmust osa ka kliendid.

Ka pakkide sorteerimistehnoloogia on uus vastvalminud jaotuskeskuses. Tegemist on kaasaegse tehnoloogigaga, mille kasutamine annab ettevõttele piisava efektiivsuse kasvu pakkide käsitlemisel.

„Kui meie varasemas terminalis oli pakkide sorteerimise võimekus olenevalt pakkide iseloomust 2000-2400 pakki tunnis, siis hinnanguliselt peaks Taevavärava terminalis see olema poolteist kuni kaks korda kõrgem, mis tähendab, et peaksime suutma sorteerida kuni 4500 pakki tunnis,“ lausus DPD Eesti ASi arendusprojektide juht Rainer Rohtla.

Tema sõnul suureneb uues majas lisaks kullerpakkidele ka kordades kaubaaluste käsitlemise võimekus.

„Investeeringu puhul oleme arvestanud kohaliku turu eripärade ja meile on tähtis, et töövahendid, mida me kasutame pakuks parima võimaliku kasu kliendile ja omanikule,“ märkis Rohtla. Tema sõnul annab uus terminal ettevõttele võimaluse järgmise viie aastaga kasvatada kogu pakimahus peaaegu kahekordseks.

DPD uue modernse terminali kogupindala on 2038,8 ruutmeetrit, millele on lisaks 822,2 ruutmeetrit kontori pinda.

Hoone ehitustöid alustati möödunud aasta kevadel. Investeeringu kogumaksumuseks kujunes ligikaudu 2 miljonit eurot. Jaotuskeskuse projekteerimis- ja ehitustöödes oli DPD koostööpartneriks OÜ Astlanda Ehitus.