Grillfestile said saatuslikuks tänavu mai lõpus Saue mõisas toimunud barbecue grillimisvõistlused, sest oodatud 5500 külastajat kehva ilma ja rahe tõttu kohale ei tulnud, kirjutab Postimees.

Kuna ka varasematel aastatel korraldatud üritustega polnud ettevõttele rasvakihti ehk rahavaru halvemate aegade üleelamiseks tekkinud, lõpetaski ettevõte makseraskuste tõttu oma tegevuse. Eile andis Eeroja ise pankrotiavalduse Tallinna linnakohtusse, sest katteta võlakohustused ületavad miljon krooni ning võlasumma võib veelgi suureneda.

Grillmeister Sämm ehk Alvar Sammal tõdes, et Grillfesti-sarnast üritust on Eestis kindlasti tarvis, iseasi, kas seda peaks korraldama samal viisil, nagu senised eestvedajad tegid. Sammal oleks teinud üritusi veidi kitsamale sihtrühmale, nagu kahel esimesel aastal.

Tivoli Tuur OÜ produtsendi Lauri Viikna sõnul pole ta konkurendi tegevusega täpselt kursis, sest pole neil üritustel kunagi käinud.

Samas leidis ta, et Grillfesti probleemide üheks põhjuseks võis olla praeguseks kolm aastat kehtinud kohustus tasuda üritustelt 18protsendilist käibemaksu, mis korraldamise kulusid suurendab.

“Mistõttu viimasel ajal suviseid kontserte peaaegu üldse enam ei toimu,” tõdes Viikna, lisades, et väiksem maksukohustus andnuks ka Grillfestile teatava tegutsemisvõimaluse.

Oma osa võisid Eeroja sõnul anda ebaõnnestumisele ka kõrged piletihinnad, sest korraldamise kulud on samuti mitu korda kõrgemad kui viis-kuus aastat tagasi ning inimesed eelistasid seetõttu pigem ise kodus liha grillida.