Kultuurkapitali nõukogu esimehe, kultuuriminister Rein Langi sõnul on mõlema objekti valmimine Eesti riigile kindlasti oluline, kuid arutelu finantseerimisvõimaluste üle jätkatakse Kultuurkapitali järgmisel koosolekul, teatas kultuurikapital.

Kultuurikapitali tänasel erakorralisel koosolekul andis haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo ülevaate Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia teise ehitusjärgu finantseerimise võimalustest ning vastas nõukogu liikmete küsimustele.

Samuti kuulati ära Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia seisukoht, mida esindas nõukogu liige Marje Lohuaru. Ühtlasi andis Eesti Rahva Muuseumi direktor Krista Aru ülevaate muuseumi tänasest olukorrast ning uue hoone ehitamise võimalikest lahendustest.

Kultuurkapitali seaduse kohaselt rahastatakse Kultuurkapitali laekumistest 25% ulatuses riiklikult tähtsate kultuuriobjektide ehitamist, milleks on Riigikogu 1996. aasta otsuse järgi KUMU, Muusika- ja Teatriakadeemia ning Eesti Rahva Muuseum.

Neist KUMU on tervikuna valmis ja makstud, Muusika- ja Teatriakadeemia esimene järk on valmis ja makstud ning ERM on läbinud projekteerimise staadiumi.