Kas tuleks üht teisele eelistada, küsib MarketWatch, lastes kolmel turvaeksperdil vastata. „Mina arvan, et pankade mobiilirakendused on siin eelisseisus,” ütleb Kyle Marchini, ettevõtte Javelin Strategy & Research vanemanalüütik. Tema sõnul on arvutitega lihtsam pahavara alla laadida.

Tema sõnul võib paroolilugemisprogramm olla paigaldatud mõnele mitteturvalisele veebilehele, mille selle külastaja eneselegi teadmata alla võib laadida. Need programmid aga salvestavad klahvikombinatsioone, mida netipanga külastaja sinna sisenedes sisse trükib, saates neid eneselegi teadmata mõnele häkkerile, kes on saanud ligipääsu tema arvutile. Mobiilikasutajad peavad üldiselt ise andma heakskiidu igasuguste programmide allalaadimisele.

Ka tuleks netipanka sisenedes vältida avaliku Wi-Fi kasutamist, kuna kunagi ei või teada, kellel on selle võrgu liiklusele ligipääs ja võib sinu andmed nii enda valdusse saada. Kui tahad tingimata arvuti kaudu netipanka kasutada, siis kasuta oma mobiili internetti. Ühtlasi tasub eelistada pangaäppe nende külastamisele läbi veebilehe.

Kuberturvalisusega tegeleva ettevõtte Casaba Security kaasasutaja Jason Glassberg on samas seda meelt, et arvuti ja mobiil on ühtemoodi turvalised. Vahe tuleb sisse üksnes asukohast, kus sa neid kasutad. Hotellis või raamatukogus on turvalisem oma rahaasju ajada mobiilipanga kaudu selle asemel, et ühendada oma arvuti tundmatusse võrku.

Kui sa aga kodus oled, kasutad oma eraotstarbelist võrku ja arvutis on ka kõik antiviiruse programmid olemas, võib arvuti isegi parem lahendus olla. „Fakt on, et ülekandeid on lihtsam teha suuremal arvutiekraanil kui väikesel mobiiliekraanil,” märkis ta.

Randal Wolverton, kes töötab sertifitseeritud raamatupidajana ühe pettuste vältimise töörühma juures, ütleb, et tema isiklikult eelistab turvalistes oludes samuti arvutit mobiiltelefonile, kuna mobiilid võivad olla veebipetturite jaoks märksa magusam sihtmärk.

Kuna inimene kannab kogu aeg oma mobiiltelefoni kaasas ja võib mistahes oludes tulla mõttele oma pangakontot kontrollida, võib keegi ka poe järjekorras hoida silma peal, kuidas sa sinna sisse logid, millised paroole kasutad. „Sellist asja aga ei saa juhtuda arvutiga, mida sa ainult kodus kasutad,” sõnas Wolverton.