Üks, kes otsustas Swedbanki teenustest loobuda, on juhatuse liikmest talupidaja ja mesinik Arvo Kirs, kes on Swedbanki klient olnud selle algusest peale.

"Äärmiselt ebasümpaatne pank, ülbe ja ükskõikne. Ei näe mingit põhjust selle seltskonnaga tegeleda," sõnas Arvo Kirs.

"Loobumine nii tähtsast teenusest on puhas sülitamine kliendi peale, ja küsimus polegi niivõrd sularahas, kuivõrd selles, et teenuseid võetakse kogu aeg vähemaks. Ega pank pole selleks, et antagu aga raha talle ja mindagu ja tehtagu tööd edasi," lausus Kirs.

Panka otsustas vahetada ka Keskerakonna Läänemaa piirkonna referent Aili Kurvits, kes selgitas, et see samm on tema solidaarsusavaldus.

Üleskutse loobuda haapsallastel igasugustest Swedpanki teenustest ja valida endale mõni alternatiivne asutus, kus oma hoiuseid hoida ja kuhu palka kanda, tegi Haapsau linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid paari päeva eest vastuseks Swedbanki otsusele muuta 9. juunist Swedbanki Haapsalu kontor sularahavabaks. Kaob ka valuutavahetus.

"Pank on teeninud Eestis ülikasumeid, aga nende suhtumine meie kogukonda on järjest üleolevam ja negatiivsem," ütles Karilaid.

Karilaiu sõnul näitab Swedbanki üleolevat suhtumist ka see, et otsusest muuta Haapsalu kontor sularahavabaks, said linnavolinikud ja esimees teada ajalehest, mitte otse panga käest.

"Otsus, et pangakontor ei arvelda enam sularahaga, sh müntidega, lööb kõige vaesemat ühiskonnarühma. Valuutavahetuse kadumine ahendab turistide pakutavaid teenuseid, aga just turistid on need, kes toovad linna raha," ütles Karilaid.

Et tekkinud pinged maandada ja olukorra üle arutleda, kutsus Karilaid Swedbanki esindajaid tuleva nädala linnavolikogu istungille. Vastus tuli eitav.

Swedbanki teenustest loobub ka Karilaid ise. "Lõpetan Swedbankiga igasugused sidemed," lubas Jaanus Karilaid.