Firma mulluse tegevusaruande kohaselt jäi ettevõte eelmisel aastal kahjumisse kuna hinnad langesid ja vähenesid müügimahud. Koduturu hinnad jäid mullu aasta varasemaga võrreldes samale tasemele, eksporditava tsemendi hind langes aga kõikjal, teatas BNS.

Kunda Nordic Tsement müügitulu kahanes mullu ligi kaks korda 573 miljoni kroonini. Tuludest 56 protsenti teenis ettevõtte Eestis, suurimateks eksporid riikideks olid Läti, Malta ja Venemaa. Tsemendi müügist teenis firma 471,7 miljonit.

Eelmisel aastal tootis ettevõte 449 000 tonni klinkrit, 326 000 tonni tsementi ja 414 000 tonni lubjakivi killustikku.

Kunda Nordic Tsement hallatav Kunda sadam käitles 1,2 miljonit tonni kaupa, mida on võrreldes 2008. aastaga ligi 20 protsenti vähem. Oma kaupu nagu tsement, klinker, kivisüsi ja kips, laaditi ja lossiti 309 000 tooni, ülejäänud oli ettevõtte klientide kaup.

Mullu investeeris ettevõte 25,3 miljonit krooni, enamuse sellest tahkete jäätmekütuste põletamise projekti.

Eelmisel aastal töötas ettevõttes keskmiselt 259 töötajat, kelle palgakulu koos juhatusele makstud tasudega summas 1,7 miljonit krooni, moodustas 97 miljonit krooni.

Sel aastal on ettevõtte eesmärk säilitada koduturu osa. Firma juhatuse aruande kohaselt on sel aastal oodata toodangu müügikasvu Venemaal ja Soomes ning Lätis kahanemist. Samuti prognoosib firma killustiku müügimahtude kasvu, kuna regioonis on alustatud ja alustatakse sel aastal mitmete tee-ehitusprojektidega.

Kunda sadama selle aasta eelarve näeb ette käidelda 1,2 miljonit tonni kaupu.

Firma juhtkond otsustas katta aruandeaasta kahjumi jaotamata kasumiga ning aastavahetuse seisuga oli ettevõtte jaotamata kasumiks 1,6 miljardit krooni.