Kuninganna ametlikke kulutusi katab The Sovereign Grant, mis on omakorda osa Crown Estate'st. Viimasele kuulub mitmeid kinnisvaraobjekte ning fond ja selle kasum oli 2013. aastal rekordilised 267 miljonit naela.

40 miljonit ei ole mitte kuninganna palgaraha, see summa on mõeldud kõigeks mis seotud kuningliku perega. Nii näiteks läheb 1/3 rahast erinevate kuninglike paleede korrashoiuks.

Neljapäeval avaldatud majandusaasta aruannetest tuleb muuhulgas välja, et Cambridge'i hertsogi, hertsoginna ja prints George'i elupaigaks kohaldatud Kensingtoni palee renoveerimine läks maksma 4 miljonit naela. Seal ei olnud keegi remonti teinud aastast 1963.

Kinnisvara haldamisele kulus 2013. aastal kokku 13,3 miljonit naela. Samas teatati jaanuaris, et mõned kuninglikule perele kuuluvad objektid on äärmiselt kehvas seisus.

Aruandest selgus ka see, kui palju läks maksma Wales'i printsi käik Nelson Mandela matustele. Keerulise organiseerimise tõttu maksis see 255 000 naela.

Buckinghami paleest anti teada, et monarhia heaks andis iga Suurbritannias elav inimene igal nädalal ühe penni. Selle arvestuse alla ei kuulu turvateenused.

Crown Estate'i tuludest üle jääv osa läheb riigikassasse.