Lennud hakkavad toimuma kaks korda nädalas, neljapäeviti ja pühapäeviti, ühe otsa pileti hinnad Kuressaarest Riiga algavad 488 kroonist, Riiast Kuressaarde 650 kroonist. Lend Kuressaarest Riiga kestab 40 minutit ja liini teenindab Fokker 50 tüüpi lennuk.

Saare maavanem Toomas Kasemaa peab Saaremaa ja Läti vahelise lennuliikluse alustamist oluliseks sammuks nii turismi arendamisel kui ka võimaluseks elavdada ettevõtlusalast koostööd saarlaste ja lätlaste vahel.

“Läti ja Saaremaa on läbi ajaloo seotud olnud – nii Riia kui Kuressaare olid Liivimaa linnad ja nendevahelised ühendused olid endastmõistetavad. Täna avatav otseühendus Riiaga tähendab saarlastele võimalust lennata Riiga ja sealt edasi paljudesse sihtkohtadesse üle kogu maailma," ütles Kasemaa.

Air Baltic Corporation presidendi Bertolt Flicki sõnul esindavad otselennud Saaremaale üht osa järjest populaarsemaks muutuvast spaa- ja terviseturismist, mida on võimalik ühendada aktiivse vaba aja veetmise võimalustega Läänemere saartel.

Air Baltic Corporation (airBaltic) on 1995. aastal asutatud aktsiaselts, mille suurimad aktsionärid on Läti riik (52,6% aktsiatest) ja SAS AB (47,2% aktsiatest). Ettevõtte lennukipark koosneb 20 lennukist: 12 Boeing 737-500 ja kaheksa Fokker 50.

Air Baltic teenindab lende Riiga ja Vilniusesse ning otselendu Kaliningradi ja Kopenhaageni vahel. Suvehooajal 2007 alustab airBaltic lendudega Rooma, Ateenasse, Stavangeri, Dubaisse, Gomelisse, Liepajasse ning koostöös Tez Tour`iga Iraklionisse (Kreeta), Monastiri (Tuneesia), Palma de Mallorcale, Larnacasse (Küpros), Bodrumisse ja Dalamani.

Suvehooajal on plaanis avada ka uued lennud Vilniusest Brüsselisse, Zürichisse, Malagasse, Barcelonasse ja Rooma.