Kuressaare abilinnapea Argo Kirss ütles, et turismiettevõtjad pöördusid linnavalitsuse poole sooviga aidata kaasa Läti liini püsimisele ja eeskätt nähakse linna osa koostöös Ventspilsiga, kirjutas Meie Maa.

“Me anname endale aru, et see liin on linna jaoks oluline,” märkis Kirss, lisades, et see on oluline kahte riiki ühendav laevaliin, mis aitab kaasa kahe rahva koostööle.

“Paraku puuduvad linnal dotatsioonivõimalused ja selles osas peab olema läbirääkija ikka maavalitsus,” lausus abilinnapea. 

Oma Saar kirjutas, et Eesti ja Läti erinevad institutsioonid planeerivad projekte EL fondidest raha taotlemiseks, näiteks on Ventspilsi vabasadam koos Kuressaare linnaga võtnud kavva kirjutada 2 miljoni euro suurune projekt – laevaliini sulgemisel kaotaks see aga mõtte.

SSC Ferries juhataja Anu Lombi sõnul on selge, et reisijate poolt on liini vastu küll huvi, ent tänane majanduskliima on asunud mõjutama ka inimeste reisiplaane ja -võimalusi.

Samal ajal on kasvanud ka laevaliini kulud – näiteks kütusehindade tõusu tõttu on juba üks reis 10 000 krooni võrra kallim kui möödunud aastal, samuti on tõusnud heade hooajaliste töötajate palgakulud.