Ka eelmisel aastal välja kuulutatud riigihange maadleb vaidlustuste rägastikus. Ida-Viru on bussifirmadele magus piirkond ning hanke vaidlustamisega üritatakse konkurente sellelt turult eemal hoida, kirjutab Äripäev.

Eelmisel aastal läks maavalitsus järjekordsele katsele ning selle aasta 1. veebruarist pidid riigihankega valitud firmad uute lepingute alusel tööd alustama. Paraku on veebruar käes, aga uusi lepinguid ei paista veel kuskilt. Riigihangete vaidlustuskomisjonis olid arutlusel nelja hankel osaleja vaidlustused ning sealt võib oodata veel kohtuvaidlusi.

Riik annab hanke võitjatele tasuta kasutamiseks ka CO2 kvoodi raha eest ostetud 42 tuliuut IVECO bussi. Need bussid seisavad aga praegu Paldiski sadamas kasutuna, sest hanke korraldamine ei õnnestu kuidagi.

Et bussiliiklus maakonnas toimiks, pikendas maavanem eelmisel nädalal ASiga SEBE, ASiga Narva Bussiveod ja OÜga Lüganuse HVM sõlmitud ajutisi lepinguid. "Ajutised lepingud kehtivad selle aasta lõpuni. Seal on sees tingimus, et kui vaidlustustele tulevad selle aasta jooksul lahendused, siis ajutised lepingud lõpetatakse ja sõlmitakse riigihanke võitjaga püsiv kaheksa-aastane leping," selgitas olukorda hankekomisjoni esimees, maavalitsuse peaspetsialist Indrek Narusk.