Koheselt reageeris panga kohalik haru ning inimestele anti teada, et kuulujuttudel ei ole alust. Hilisõhtuks olidki järjekorrad kadunud. Panga pressiesindaja Janis Krops tõdes, et lühiajaliselt võeti mõnest automaadist tõesti välja tavapärasest rohkem sularaha. Üldist kogust arvestades oli kasv siiski väike.

Seejuures mujal Lätis sellist mini-paanikat ei esinenud. „Öösel taandus inimeste aktiivsus. Meie süsteemid kinnitavad, et Daugavpilsi elanikud on rahunenud. Tõenäoliselt olid abiks kohaliku meedia kaudu esitatud selgitused," ütles pressiesindaja.

Läti Swedbank otsustas pöörduda ka ametivõimude poole, et välja selgitada, kes sellise kuulujutu lahti lasi, sest see tekitas reaalselt inimeste reageeringu.

Sellise teo eest võib saada karistada koguni viie-aastase vabaduse kaotusega.Pank rõhutab, et tegutseb stabiilselt nii Lätis kui ka teistes riikides.„Seda tõestavad ka täna avaldatud 3. kvartali tulemused - ainuüksi Lätis on panga selle aasta üheksa kuu kasum 83 miljonit eurot," rõhutas Krops.

Kuulujutud levisid sotsiaalmeedias ja Whatsapp'is.

Varade järgi on Swedbank suurim pank Lätis.