Nevada osariigis, kus bordellid on legaliseeritud, püüdis kõige kuulsam lõbutööstuse ettevõtja Dennis Hof kuulsustega suheldes, oma äri HBO-s reklaamides ja muidki ekstravagantseid trikke tehes käia sama rada, mis põhivoolu ettevõtjad, vahendab Bloomberg. See tegi temast avalikkuse tähelepanu muidu mitte otsiva tööstuse värvikaima kõneisiku.

Ja isegi nüüd, pärast surma, on tal tõenäosus saada rohkem tähelepanu, kui paljud traditsioonilised ettevõtjad või poliitikud. Kuigi Hof leiti möödunud teisipäeval surnuna, osutub ta tõenäoliselt kolme nädala pärast toimuvatel osariigi üldvalimistel valituks.

Hof, kes oli HBO tõsielusarja „Cathouse” peategelane, reklaamis ennast piirkonnas, kus ta kandideeris, ennast Donald Trumpi stiilis vabariiklasena. Tema surnukeha leiti teisipäeval tema Las Vegase linna äärde rajatud bordellist. Sellele oli eelnenud nädal aega tema 72. sünnipäeva tähistamist, kus osales nii lõbutööstuse tähti kui ka kohalikke poliitikuid ja lähedasi sõpru.

Kuigi ollakse üsna kindlad, et ta suri loomulikul teel, võib siiski minna kuus nädalat enne, kui ametiasutused tema surma põhjuse kindlaks määravad, ütlesid kohalik politsei. Kuna valimisteni on ainult kolm nädalat, siis on lisaks liiga hilja, et muuta nimesid hääletussedelitel, sest need on juba valmis trükitud ja teele saadetud. Hääletamine algas sellest laupäevast.

Kuigi ametnikud püüavad valijaid teavitada tema surmast, on üsna tõenäoline, et ta saab valimistel piisavalt hääli, et ikkagi valituks osutuda, kuna suutis oma ekstravagantse stiiliga endale palju poolehoidjaid leida. „Just siis, kui ma arvasin, et nendel valimistel ei saa enam midagi mind šokeerida, oleme nüüd sellises olukorras,” rääkis kolmapäeval Hofi kampaaniakonsultant Chuck Muth.

Nevada on ainuke USA osariik, kus prostitutsioon on legaliseeritud ja selleks on litsent 20 asutusel, mis asuvad peamiselt maapiirkondades. Kui enamus bordellipidajaid hoiavad madalat profiili, siis Hof elaski avalikkuse tähelepanust, kuigi võõrandus oma ekstravagantse elustiili pärast kohalikest vabariiklastest.

Hof kandideeris 2016. aastal osariigi valimistel libertaarina, kuid ei osutunud valituks. Eelmisel suvel õnnestus tal eelvalimistel lüüa kolm korda valituks osutunud vabariiklast, kui ta avalikustas oma rivaali kunagise seaduserikkumise. Kui Hof osutub 6. novembril valituks, võtab tema koha üle mõni teine vabariiklane.