Prantsusmaal Cognacis valmistataval luksusviinal Grey Goose  on kokkupuude ka Eestiga. Nimelt soetas Türi viina levitamisõiguste omanik Bacardi 2004. aastal end selleks ajaks USA turul hästi sisse seadnud Grey Goose’i ja kaotas seejärel huvi Eesti napsi populariseerimise vastu. Grey Goose’i lõi 1997. aastal just USA turgu silmas pidades Ameerika alkoholiärimees Sidney Frank, kes varem oli teinud Jägermeisteri ülemaailmselt kuulsaks napsiks.


Absoluti omab Rootsi riigile kuuluv kontsern V&S Group. Kuna Rootsi parempoolne valitsus kavandab V&S-i lähitulevikus müüa, on nii mõnigi teine alkoholitootja oma huvi ilmutanud. Esmajoones huvitab neid teadagi just Absolut. Põhipretendendiks peetakse Prantsuse kontserni Pernod Ricard ja USA firmat Future Brands, mis on praegu Absoluti koostööpartner Põhja-Ameerika turul. Lisaks Absolutile kuulub V&S-ile ka luksusviin Level.

Ukraina viin Nemiroff saavutas möödunud aasta lõpul maailmas käibelt teise koha, jäädes maha vaid Smirnoffile. Vinnõtsja oblastis Nemõrivis paiknev ettevõte asutati alles 15 aasta eest, kuid praeguseks on sellest saanud üleilmne kontsern, mille toodangut müüakse poolesajas riigis. 2003. ja 2004. a kasvas ettevõtte käive 40% aastas.

Briti Blavod on maailma ainus must viin. Värvi annab sellele Indias ja Birmas kasvava akaatsiapuu vaik – must catechu, mida on aastasadu kasutatud raviürtide segudes. Blavod sisaldab seda piisavalt vähe, et vaik viina maitset ei mõjutaks.

Xellent – punane viin, mille pudelil on valge kiri. Päritolumaaks on Šveits. Nagu nad isegi tunnistavad – kindel on see, et šveitslased viina ei leiutanud. Küll aga said hakkama millegi omapärasega.

Vene viina Parliament valmistab Urožai viinatehas, välismaal levitab seda aga Saksamaal registreeritud tütarfirma ISF Distribution.

Vene viinad on Zeljonaja Marka, Stolnaja, Briljantnaja ja Russkii Razmer.