Konverentsil käsitletakse kõiki hetkel aktuaalseid energeetikaküsimusi nagu soojamajanduse areng, elektrituru avanemine, gaasituru ja taastuvenergeetikaga toimuv.

„Kaugkütte ettevõtetele teeb hetkel enim muret riigipoolne vähene tähelepanu valdkonna arendamisele,“ lausus Tallinna Elektrijaama juht Andres Taukar.

Taukari sõnul on Kaugkütte-ja Jõujaamade Liit juba aastaid rääkinud Soojamajanduse arengukava koostamise vajadusest, aga riik Majandusministeeriumi näol on otsustanud võtta selle suhtes passiivse hoiaku.

„Näiteks kerkib üha aktuaalsemalt päevakorda küsimus, kuidas ühildada kaugküttevõrgu toimivus vajaliku ning paratamatu energiasäästuga. On loomulik, et elanikud investeerivad energiasäästu ja valivad alternatiivseid varustusvõimalusi, kuid võrguettevõtja kulud vajavad sellest hoolimata katmist. See ei peaks olema ainult ettevõtjate probleem, vaid küsimusel on selgelt laiem sotsiaalne mõõde,“ selgitas Taukar.

Taukari sõnul oleks enamik vaidlusi tootja, regulaatori, tarbija, kontrolliorganite ja riigi vahel olemata, kui leppida kokku kaugkütte korralduse kõige üldisemad põhimõtted.