Bensiini hulgihinnad Rotterdamis on mai algusega võrreldes kukkunud liitri kohta ligi 50 senti, kirjutab Postimees. Neljapäeva õhtul ja reede hommikul alandasid kohalikud suuremad kütusemüüjad kütuste liitrihinda aga vaid 5-10 sendi võrra.

Tarbijakaitseameti peadirektori asetäitja Marje Kokk leiab, et kütusefirmadest pole kõige ausam maailmaturuhindade langedes oma hinnalangusega viivitada, hinnatõusu korral aga sellele kiirelt reageerida.

Paraku ei saa tarbijakaitseamet hindade reguleerimiseks midagi teha. “Kui on tegemist kartelli- või ühisleppega, saab sellega tegeleda konkurentsiamet,” märkis Kokk.

Eesti Statoili peadirektori Epp Kiviaia sõnul pole viimaste päevade hinnalangus maailmaturul toimuvaga seotud. “Alandasime hindu konkurentsi tõttu ning ka ühtlustamise mõttes, sest meie erinevates tanklates olid juba erinevad hinnad.”

Ka Neste Eesti juht Indrek Kaju ütles, et ühe või paari päeva lõikes ei sõltu turuhind maailmaturust, sest siis on kohaliku konkurentsi mõju suur. “Kui aga vaadata pikemaajaliselt, nädala või kuu lõikes, on side maailmaturu ja Eesti hindade vahel väga suur.”

Kiviaia sõnul on varud varasema hinnaga sisse ostetud ning kütuse hind langeb praeguste maailmaturuhindade püsimise korral kahe-kolme nädala pärast.