Lapo Elkann veetis tänupühade nädalavahetust koos 29-aastase transvestiidist lõbutüdrukuga pidutsedes. Ta tarbis mitu päeva järjest kokaiini, marihuaanat ja alkoholi. Kui narkootikumid otsa said, siis tekkis Elkannil idee helistada oma miljardäridest koosnevale perekonnale ja öelda, et ta on röövitud ja tarvis on maksta lunaraha.

Perekond helistas kohe politseisse ning arreteeriti Elkanni 29-aastane kaaslane, keda oli alust kahtlustada inimröövis ja väljapressimises. Peagi aga selgus, et plaani oli haudunud Elkann ise. Tema sai väärteo korras karistada selle eest, et teatas olematust kuriteost.

Jõhker pidutsemine toimus 11 aastat päras seda kui Elkann sai heroiini ja kokaiini üledoosi. Toona oli ta Torinos ja kaaslaseks oli 53-aastane transseksuaal. Mees oli siis 28-aastane. Ta veetis kaks päeva koomas ning pärast haiglast vabanemist läks võõrutusravile. „Ma olen enda peale väga vihane, sest tegin suure vea. Keegi ei ole siiski perfektne," ütles ta toona Vanity Fairile antud intervjuus.

Elkann sündis New Yorgis. Tema ema on Fiati endise juhi Gianni Agnelli tütar Margherita Agnelli ja isa Ameerika kirjanik Alain elkann. Ta veetis lapsepõlve Londonis, kuid kolis 17-aastasena Itaaliasse, Torinosse. Ta läks perefirmasse tööle, saades Fiati turundusdirektoriks. See oli aastal 2003. Kaks aastat hiljem, pärast üledoosi, lahkus ta ametist.

Lapo Elkann kohtus eskordiga tänupüha õhtul ja väidetavalt helistas ta enne läbi mitmed teenusepakkujad. Pidu toimus eskorti valitsuse poolt subsideeritud korteris ja algas neljapäeva õhtul. Laupäevaks oli Elkannil raha otsas ja tal tekkis plaan seda juurde saada.

Politsei sai tõe teada, kui nad mõistsid, et mees oli teinud kõne iseenda mobiililt ning samal ajal postitas ta oma sotsiaalmeediakontodele teateid. Peagi selgus, et keegi ei hoidnud Elkanni kinni ja ta võis korterist lahkuda millal soovis.

Lapo Elkannil on mitu edukat ettevõtet, kuid selge on see, et mees ei ole oma sõltuvusprobleemidest vabanenud.