Läbimüük kasvas kolmekordseks

Õlle ja karastusjookide tootjate sõnul tõstab suvine kuumus jookide läbimüügi kolmekordseks ning sooja ilma jätkudes ei suuda tootjad kauplusi nõutud kogustega varustada.

A. Le Coqi Tartu Õlletehase marketingidirektor Katrin Mikson ütles, et kuuma ilma püsides ei jõua tehas enam nõutavas koguses õlut pakkuda. Piiranguks saab õlle 24-päevane valmistamisprotsess. "Praegu suudame nõudlust katta," lausus Mikson.

Kalja ja limonaadi toodetakse piisavalt

Tartu Õlletehase karastusjookidest ostetakse Miksoni sõnul suvel väga palju pooleteiseliitrist kalja ja limonaadi, kuid neid jõuab tehas piisavalt toota.

Ösel Foodsi tegevdirektor Robert Jaani kinnitas, et praegu on kõik Ösel Foodsi karastusjoogid poes müügil. "Kui suur soe kestab pikalt, siis jääme küll tellimuste täitmisega piiri peale," lausus Jaani.

Õsel tõmbab kokku kõikjal üle Eesti

Kui kauplused hakkavad rohkem nõudma, kui Ösel Foods toota suudab, kavatseb firma vähendada kõikide tellimuste täitmist proportsionaalselt, et ei tekiks olukorda, kus ühes piirkonnas on Öseli karastusjoogid saadaval ja teises mitte, ütles Jaani.

Suveks kavatseb Ösel tõmmata koomale jookide sortimenti – kuuest Gruuvi joogist jääb suveks müüki neli.

Paljude erinevate jookide tootmine ja sellega seotud masinate ümberseadistamine on kulukas ja võtab aega, seetõttu on mõttekas suveks alles jätta vaid müüdavaimad joogid, rääkis Jaani.

Eesti Coca-Cola Jookide müügidirektor Vladimir Sapozhnin ütles, et kauplused on muutunud aktiivseks ja tellivad kauba lõppedes kohe uut juurde. "On olnud olukordi, kus müügimees peaks graafiku järgi mõnda poodi külastama alles nädala keskel, aga tuleb kohe minna," lausus ta.

Tema sõnul on eriti hull olukord bensiinijaamades ja rannalähedastes kauplustes, kus käib palju rahvast. "Ehk kolm-neli aastat tagasi oleks tekkinud sellise kuumaga poodide varustamisega probleeme, lähiaastateks on meil võimsust piisavalt. Praegu on Coca-Colal tema sõnul piisavalt suured varud, et järsult kasvanud nõudlust rahuldada.

Saku Õlletehase juhatuse esimehe Cardo Remmeli sõnul on Saku Õlletehas suveks valmis ning poodides ei tohiks Saku toodetud õllest puudust tulla.