Eripreemiaga õpilaskesksuse ja integratsioonialase tegevuse eest tõsteti eelmisel neljapäeval toimunud autasustamisel esile G. Otsa nim Tallinna muusikakooli ning süsteemse kvaliteedialase eestvedamise ja silmapaistva rahvusvahelise koostöö eest Kuresaare ametikooli.

Olustvere TMK direktor Arnold Pastak ja Olustvere TMK kvaliteediauhinna projektijuht Anne Saarva peavad kvaliteeditöös kõige tähtsamaks pühendumust ja meeskonnatööd. “Midagi ei saa teha niisama, asjal peab hing sees olema.”

Sel aastal toimus kutseõppe-asutuste kvaliteedivõistlus juba neljandat korda. Seekord osales üheksa edasipüüdlikku ja kvaliteeti tähtsaks pidavat Eestimaa kutseõppeasutust.

“Kvaliteeditöö elemente hakkasime kasutama aastaid enne kutseõppeasutuste kvaliteedikonkurssi,” ütlesid Olustvere TMK esindajad. Nende sõnul on kvaliteeditöö andnud eelkõige protsesside korrastatust, oskust oma tegevusele hinnangut anda ja palju tagasisidet, millest selguvad probleemid ja kitsaskohad, millega oleks vaja tegelda.

Näiteks on kool pikka aega palunud õpilastelt tagasisidet õpetajate töö kohta. Õpilased saavad anda hinnangu õpetajatele kümnepallisüsteemis. Hindamine aitab õpetajatel teada saada, kuidas neil eri klassidega läheb, samuti näitab, kus õpetajal on võimalik end parandada. 

Olustvere TMK joondub nelja A järgi, need on: avatus, areng, asjatundlikkus ja andumus. Nii ka kvaliteeditöös.