„Viimatiste investeeringute tulemusel sai Elisast kõige kvaliteetsema levialaga mobiilioperaator Viljandi linnas. Sõltumatu eksperdi paari nädala taguse mõõtmistulemuse kohaselt ületab Elisa leviala konkurente nii signaali tugevuse, kvaliteedi kui ka võrgutiheduse osas,” ütles Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen ettevõtte teates. „Viljandi on järjekorras juba viies Eesti linn, kus Elisa uute tugijaamade käivitamine on kindlustanud kvaliteetseima mobiilside. Sel aastal on samasse ritta jõudnud juba Tartu, Võru, Otepää ja Valga.”

Seppäneni sõnul on Elisa tänavu investeerinud Viljandi tugijaamadesse ligikaudu viis miljonit krooni ning lisaks linnale on leviala jõudsalt paremaks muutunud ka Viljandi maakonnas. „Koguinvesteering maakonda ulatub kolme miljoni kroonini, millele tuleb aasta-pooleteise jooksul kuni kahe miljoni krooni ulatuses lisa. Viljandi maakonnas käivitusid hiljuti Heimtali ja Soomaal asuva Sandra tugijaamad ning levi kvaliteet tõusis Mõisaküla ümbruses, lähipäevil valmib uus jaam Holstres” lausus Seppänen.

Uute tugijaamade lisandumise tulemusel on Seppäneni sõnul Viljandi praegu 100-protsendiliselt kaetud ka kiiremat mobiilset Internetti võimaldava EDGE-toega. Viimane tagab kiirema andmesideteenuse jõudmise ka neisse piirkondadesse, kus see olid varem puudulik või sootuks puudus. Alates eelmise aasta algusest on Elisa paigaldatud uued tugijaamad kõik EDGE-toega.

Elisa rajas eelmisel aastal Eesti erinevatesse piirkondadesse 130 uut tugijaama kogumaksumusega 200 miljonit krooni. Tänavu jätkuv suuremahuline investeeringuprogramm on praegu rohkem keskendunud Lõuna-Eestile, laiendades heal tasemel sidevõimalusi ka väljapoole maakondlikke keskusi ja linnasid.