Peaarst Tõnis Siiri hinnangul on haiglasse vaja lähiaastail investeerida kuni 6,5 miljonit krooni. Et pikendada üldhaigla tegevusluba, vajab haigla uut lõikustoa sisustust, ultraheli- ja endoskoopia aparatuuri.

"Selleks on tänavu vaja 3-3,5 miljonit krooni. Ma ei saa ultimatiivselt öelda, et haigla uue ultraheliaparaadita suletakse, aga investeerimata me vaikselt hääbume. Renoveerimist vajavad 22 aastat vanad liftid, uuendada on vaja steriliseerimistuba. Ultraheliaparaat on kaheksa, endoskoop kümme, steriliseerimistuba üle 20 aasta vana," ütles Siir.

Läänemaa haigla tegevusload kehtivad selle aasta lõpuni. Tegevuslubade uued nõuded kinnitas sotsiaalminister kaks nädalat tagasi. "Ma ei usu, et uute nõuete tõttu mõni haigla päevapealt suletakse," ütles tervishoiuameti tegevuslubade osakonna juhataja kt Evi Lindmäe.

Läänemaa haigla nõukogu esimees, riigikogu liige Toomas Vilosius ütles, et haigla vajab loetletud mahus investeeringuid. "Sellesse piirkonda, kus oleme, näeb haiglate arengukava ette üldhaigla, ja sellest tasemest allapoole kukkuda ei tohi."

Läänemaa haigla ainuomanik on Haapsalu linnavalitsus. Linnapea Urmas Suklese sõnul kavatseb linnavalitsus toetada haiglat De la Gardie lossi erastamistulu ja sanatooriumi Laine osa aktsiate võõrandamise tulust.