Lukoili Randsalu tanklas müüdud bensiini 95 Energy fraktsioonikoostis ei vastanud nõuetele. Energiaturu inspektsiooni asepeadirektor Margus Kasepalu ütles Lääne Elule, et arvatavasti polnud bensiini pahatahtlikult rikutud, kuigi kvaliteediomadused ei vastanud nõuetele.

Lukoil Tanklad ASi juhatuse esimees Vaido Virro ütles, et firma kontrollib regulaarselt müüdava kütuse kvaliteeti. “Müügil oli talvise ja suvise bensiini segu, see võis seguneda terminalis.”

Euro 95 bensiini Randsalus ei kontrollitud. Ainsad eurobensiini proovid, mis vastasid normile, võtsid kütuseinspektorid Krooningi Silma tanklast.

Tarkoili Haapsalu Kiltsi tee tanklas müüdud diislikütuse tihedus ja fraktsioonikoostis ei vastanud nõuetele, teatas inspektsioon. “Proovi võttes oli silmaga näha, et kütus ei vasta normidele,” ütles Kasepalu. “Kütus oli normist kergem. Sellisel kujul diislikütust pole olemas.”

Tarkoili juhatuse esimees Mihhail Trofimov ütles, et nende tanklas müüdud kütus oli kvaliteetne. “Tihedus oli normist natuke väiksem. See kütus sobib väga hästi sügisel kasutamiseks,” ütles ta.

Green Oili Dirhami tanklas müüdud diislikütuse määrimisomadused erinesid normist. Firma müüb kütust Läänemaa kolmes tanklas.

Green Oili juhatuse esimees Marek Roomets ei soovinud esialgu kommentaare anda. “Meile tarnivad kütust mitmed partnerid, esmalt räägin nendega,” ütles Roomets.

Energiaturu inspektsioon kontrollis 26. septembril kuut Läänemaa tanklat, kust võttis kokku 13 proovi. Kontrolliti müügil olnud diislikütust ja bensiini 95.