„Aulepa tuulepark on Eesti Energia suurim investeering taastuvenergeetika arendamisse. Taastuvenergeetika projektide arendamise kaudu vähendame energeetikasektori keskkonnamõju ning Aulepa tuulepargi valmimine on suur samm keskkonnasäästliku ja vastutustundliku energiatootmise poole“, sõnas Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive tuulepargi pidulikul avamisel pressiesindaja teatel.

Liive sõnul toetab Aulepa tuulepargi valmimine ka Eesti Energia tootmisstrateegiat, mille üks peamistest eesmärkidest on energiatootmise keskkonnasõbralikumaks muutmine.

Eesti Energia Taastuvenergia Ettevõtte direktori Ando Leppimani sõnul soodustavad karmistuvad keskkonnanõuded ja ELi kliimapoliitika taastuvatest allikatest toodetud energia kasutuselevõttu. „Tänu Aulepa tuulepargile saame pakkuda Eesti Energia klientidele loodussäästlikult toodetud elektrit ja hoiame aastas ligi 120 000 tonni süsihappegaasi õhkupaiskamise”, lisas Leppiman.

Vastvalminud tuulepargi võimsus on 39 megavatti. Tuulepargis on 13 tuulikut, iga tuuliku elektritootmise võimsus on 3 megavatti. Aulepa tuulepargi juhatuse liige ja projektijuht Sven Aasa nimetas tuulepargi valmimisprotsessi ladusaks ja hindas kõrgelt kõikide osapoolte koostööd: „Möödunud aasta jaanuaris alanud tuulepargi rajamistööd on kulgenud tõrgeteta“.

Aulepa tuulepargi aastane toodang on ca 100 gigavatt-tundi ehk 1,3 protsenti elektri lõpptarbimisest Eestis. Nii palju elektrit vajab aastas umbes 35 000 Eesti peret. Projekti kogumaksumuseks on ligi 900 miljonit krooni ja selle rahastamine toimus Eesti Energia omavahenditest. Ehitustööde peatöövõtjaks oli Soome tuulikutootja Winwind OY.