Soodsate laenutingimuste kohta telefonitsi lisateavet küsinud kliendile ütles Hansapanga laenukonsultant, et 0-protsendise marginaaliga laenu lepingutesse kirjutatakse sisse tavapärasest kõrgem ehk 1,5 protsendi suurune trahv laenu refinantseerimise ehk ennetähtaegse tagastamise eest, kirjutab Eesti Päevaleht

Seejuures ei pidavat kehtima ka tavaline õigus, et kolmekuulise etteteatamise korral on kliendil võimalik tagastada laen enneaegselt ilma trahvita. Selline kord kehtib just 0-marginaaliga laenu võtjatele kaks aastat alates lepingu sõlmimisest.

Hansapanga meediasuhete juhi Kristiina Tambergi sõnul ei vasta aga tõele väide, et uutele laenuklientidele kehtib suurem leppetrahv kui olemasolevatele.

Sampo Panga turundusjuhi Ranno Pajuri sõnul pole lepingutes leppetrahvide osas viimasel ajal muudatusi tehtud. Standardtingimustes seisab, et kui klient teatab pangale kolm kuud ette soovist laen varem tagasi maksta, ei maksa ta selle eest midagi. Kui ta aga soovib seda teha kiiremini, kasseerib pank ühe protsendi laenujäägist. Samas lisas Pajuri, et kui klient soovib oma laenu mõnes teises pangas refinantseerida, võib ta pääseda.

Eesti Ühispanga eralaenude arendusjuht Triin Messimas ütles, et pank pole laenulepingutesse käimasoleva sooduskampaania ajal kirjutanud ühtegi spetsiifilist punkti. Küll aga tuleb ühe tingimusena soodsama laenu saajal ühineda Ühispanga II samba pensionifondiga.