Tallinna sotsiaaltöö keskuse laenunõustamisüksuse juht Terje Lääts ütles, et viimasel ajal on nende poole pöördunud mitmed inimesed, kes on võtnud auto tagatisel laenu, võlgu jäänud ja lõpuks andnud allkirja autost loobumiseks, kirjutab Äripäev.

"Inimene võttis 30 000 krooni laenu ja jättis kolm kuud maksmata. Summa kasvas 60 000ni ja nii see auto minema läks. Järgmisel päeval seda enam Eestis ei olnudki," rääkis ta. Läätse sõnul on protseduur lihtne - inimese juurde tulid kolm tursket meest ja nõudsid auto loovutamispaberile allkirja.

Väikelaenude juhataja Margit Kaar tunnistas, et viimastel kuudel on ka nende firmas laenu tagasimaksed muutunud probleemsemaks. "Paarile kliendile oleme sunnitud ilmselt teatama, et neilt võetakse auto ära. Samas, meie anname laenu auto turuhinnast vaid 40 protsendi ulatuses, et inimesel oleks võimalus ja tahe seda tagasi osta," rääkis ta.

Autolaen.ee-st ehk firmast Exclusive Invest, mis annab laenu kuni 70 protsenti auto turuhinnast ja kus laenuperioodiks jäetakse auto tasulisse parklasse hinnaga 350 krooni kuu, öeldi, et neil jääb firma kätte ligi 70 protsenti autodest.