Mais reisis Tallinn–Helsingi laevaliinil 515 849 reisijat, mis oli 8% rohkem kui aasta tagasi samal ajal, kuid reisijate arvu kasv jäi oodatule alla.

“Hoiatasime juba aprillis, et mingit viinarallit Eesti Euroopa Liitu astumise järel ei tule ja järgneda võib pohmelus,” ütles Tallinki juhatuse esimees Enn Pant.

Võrreldes eelmise aasta sama ajaga kaotasid reisijaid Tallink ja Silja Line enam-vähem võrdselt, laevafirmadel Viking Line, Nordic Jetline ja Eckerö Line aga kasvas reisijate arv Eesti-Soome liinil.

Tallinki investorsuhete juht Marek Mägi ütles, et eelmise aasta mais oli suurtel laevadel tavatult palju reisijaid, kuna kiirlaevad alustasid hiljem. Mõningase tagasilöögi andis tema hinnangul ka maksuvaba kaubanduse kadumine laevadelt.

Tallinna Sadamast saadud andmed näitavad, et üha enam inimesi eelistab suurtele laevadele kiirlaevu.

Silja Line Eesti juhatuse esimehe Meelis Laido hinnangul jäi üldine reisijate arvu kasv Tallinn–Helsingi liinil mais oodatust tagasihoidlikumaks peaasjalikult maksuvaba kaubanduse kadumise tõttu laevadel. Suvekuudeks ennustas ta mõningast kasvu, kuid ei osanud öelda, mis saab sügisel ja talvel.