„Jagasime oma koostööpartneritele ja loojaalsusprogrammi Viking Klubi liikmetele kinkekaarte,“ ütles Viking Line Eesti juhataja Inno Borodenko. „Tallinn-Helsingi liinil tõusis meil reisijate arv ligi viiendiku - 21 000 inimese võrra.“

Laevafirma ootas tasuta pileti saanud reisijatelt hoogsat pardapoodide ja restoranide külastamist, et kaubandusega teenitud tuluga katta laeva reisikulud. „Liini saatus sõltub sellest, kuidas inimesed tarbivad,“ lausus Borodenko. Samas ei soovinud Bondarenko avaldada, kui palju kinkekaarte välja jagati.

Tallink jagas oma koostööpartneritele tasuta laevapiletitena toimivaid kinkekaarte kehtivusajaga kuni märtsi lõpuni. Ettevõtmine tõi kaasa nii suure reisijate tulva, et pileti välja võtmise viimasele hetkele jätnud kinkekaardi omanikud ei pruukinud soovitud reisile isegi mahtuda.

Reisijate arvu ja kaubaveo kasvule aitas kaasa samuti Skandinaaviamaade koolivaheaja sattumine märtsikuusse ning Soome sadamatööliste streik. „Meie tagasime reisijatele varasemast tihedamad väljumised ja tänu uutele laevadele ka jääoludest sõltumatult kindlalt toimivad liinid,“ ütles Tallinki juhatuse liige Janek Stalmeister.

Kolmas Eestit Skandinaaviamaadega ühendav laevafirma Eckerö Line ei korraldanud tasuta piletite kampaaniat, mistõttu ei suurendanud ka reisijate arvu. „Talvekuudel inimesed tavaliselt reisivad vähem ja meie ei kavandanud nende meelitamiseks täiendavat kampaaniat,“ ütles liini Eesti poolne juhataja Katrin Sirk. „Tasuta piletite jagamine, kui sõidukulu kompenseeritakse reisijate poolse hoogsama tarbimisega, on täiesti aktsepteeritav turundusvõte.“

Tallinki teenindas märtsis kõikidel liinidel kokku 748 836 reisijat, mida on 36 protsenti enam kui mullu samal ajal. Möödunud kuul kasvas ka ettevõtte poolt veetud sõiduautode ning kaubaühikute arv vastavalt 17 ja 19 protsenti.
Reisijate arv kasvas märtsis kõikidel Tallinki poolt opereeritavatel liinidel. Eesti-Rootsi liinil teenindas Tallink 96 114 reisijat – kasv 68%, Läti-Rootsi liinil 45 470 reisijat – kasv 63%, Rootsi-Soome vahelisel liinil 291 581 reisijat – kasv 34% ja Eesti-Soome liinil 315 671 reisijat – kasv 30%.