Kõik kliendid saavad e-maksuameti avalehel kiirviidete all olevas rubriigis “Maamaks” tutvuda maamaksu puudutavate sisuliste andmetega erinevate kruntide kohta, nagu maa liik, pind, maksustamishind, maksumäär, maksukohustus jmt. Andmed on kättesaadavad eraisikutele ning ettevõtte või asutuse volitatud esindajatele, teatas maksu- ja tolliameti pressiesindaja.

Maksu- ja tolliamet väljastas maamaksu kohustuslastele maksuteate tasumisele kuuluva maamaksu summa kohta 30 kalendripäeva enne esimese osamakse tasumise tähtpäeva. Maksumaksja, kes ei ole maamaksuteadet kätte saanud, peaks sellest teavitama maksu- ja tolliameti piirkondlikku maksu- ja tollikeskust. Sellisel juhul väljastatakse maksumaksjale uus maksuteade. Maksuteadet ei väljastata, kui maksusumma on alla 20 krooni.

Maksu- ja tolliamet soovitab kõigil kontrollida oma kontaktandmete olemasolu ja õigsust e-maksuameti/e-tolli teeninduskeskkonnas internetis. Sel aastal saadab maksuhaldur kõigile e-teate tellinutele e-posti aadressile ka isikliku meeldetuletuse lähenevatest maamaksu tasumise tähtaegadest.

Maamaks on maa maksustamishinnast lähtuv maks, mille arvutab maksu- ja tolliamet kohalikust omavalitsusest saadud andmete põhjal ning mis laekub täies mahus omavalitsusüksuse eelarvesse.

Küsimuste korral on võimalik saada infot maamaksu infotelefonil 8800816, e-posti aadressil maa@emta.ee ning maksu- ja tolliameti piirkondlikes teenindusbüroodes.