Üle Eesti on lähiaastatel oodata uusi toidupoode. Üleeile kuulutas Selver välja väiksemate lähipoodide ehk Koduselverite avamise. Samal ajal jätkab suuremate Konsumite rajamist Eesti tarbijateühistute keskühistu (ETK) ja ka Maxima plaanib juurde ehitada aina suuremaid kauplusi.

Samasugune plaan on Rimil: 2012.–2014. aastani valmivate marketite eest leiab ainult liited „hüper-” ja „super-”. Ka Prisma tegutseb loogika „mida suurem, seda efektiivsem” alusel ja avas selle tõestuseks hiljuti Tartus Annelinnas Lõuna-Eesti kõige suurema kaubavalikuga kaupluse.

Selver rääkis uute kaupluste uudisega välja tulles kodupoodide kontseptsioonist, aga ei täpsustanud, mitut väiksemat poodi seni vaid super- ja hüpermarketite turul tegutsenud Tallinna Kaubamaja kontserni kuuluv jaekett tahab lähiaastatel rajada.

Öeldud on vaid, et esimene Koduselver avatakse Tallinna ja Laagri piiril Pääskülas detsembri algul. Küll aga avatakse sel aastal suurpood näiteks Raplas, millega on Selveril kõigis Eesti maakondades oma kauplus. „Järgmise aasta plaanide osas ei saa veel kaarte avada, sest börsiettevõtte tütrena teavitame esmalt börsi,” kommenteeris Selveri kommunikatsioonijuht Annika Vilu.

Prisma tegevdirektor Janne Lihavainen kinnitas samuti, et lähiaastatel on neil plaanis avada nii mõnigi pood. Näiteks Tallinnas on tema arvates Prismadele ruumi veel küll. „Meie eesmärgid ei ole aga seotud iga hinna eest uute kaupluste avamisega, vaid ikka tulemuste ja klientide rahuloluga,” rääkis Lihavainen. „Jälgime olukorda jooksvalt. Kui pakutakse mõnda uut krunti, teeme analüüsi ning selle põhjal otsustame, kas antud asupaigas on mõtet uut Prismat avada või mitte,” lubas ta.