"Ostsime ettevõttelt Helios Partnership Limited 50protsendilise osaluse välja," kinnitas ASi Süda Maja juhataja Veiko Murruste. Ta lisas, et tehingu hind on loomulikult konfidentsiaalne, vahendab Äripäev.

Murruste sõnul toimus Helios Partnershipis jagunemine, millest tekkis ettevõte Helios Europe, kuhu liikusid ka Helios Süda Maja juhatuses olnud John Clements ja Michael Hughes. Esimene samm ehk osaluse ostmine on tehtud ning nüüd astutakse nn teist sammu ehk peetakse läbirääkimisi Helios Europe'i esindajatega võimaliku koostöö üle, lausus Murruste.

Küsimusele, kas võib minna ka nii, et uusi välispartnereid Helios Süda Majale ei tulegi, vastas Murruste, et ta ei saa seda kinnitada ega välistada. "Meil on tegelikult neid potentsiaalseid partnereid, kes projekti sisenemisest huvitatud on, päris mitu. Kaasa arvatud Helios Europe," lausus ta.

Plaanitud investeering - 250 miljonit eurot (ligi neli miljardit Eesti krooni) - jääb samasse suurusjärku, ütles Murruste. "Kahjuks ei kahane," märkis ta. "Me ju teame, mis ehitusturul toimub, ja pigem on need numbrid suuremad kui väiksemad," lisas ta.