Temperton oli mitme kuulsa ja vähem kuulsa loo autor. Ta kirjutas James Ingramile, Patti Austinile, George Bensonile ja kellelegi, kelle nimi oli Michael Jackson.

Kuni 1987. aastani tegi Rod ise bändi nimega Heatwave ja kirjutas nende hitid „Boogie Nights" ja „Always and Forever". Mõlemad lood müüsid miljoneid koopiaid ja olid hitid.

Siis aga otsustas ta keskenduda vaid laulude kirjutamisele ning lahkus bändist. Tegemist oli väga targa otsusega. Juba 1979. aastal viis saatus teda kokku toona noore artisti Jacksoniga. Rod kirjutas kolm lugu tema esimesele albumile „Off The Wall". Teiste seas oli hitt „Rock With You". Albumit müüdi hiljem 20 miljonit koopiat ning Jacksonist sai popstaar.

Nii kutsutigi Temperton ka staari teise albumi tegemise juurde. Ta kirjutas üle 300 potentsiaalse loo, kuid lõpuks jäi sõelale taas kolm. Üks neist megahitt. „Baby Be Mine" ja „The Lady in My Life" jäävad varju sellise megahiti nagu „Thriller" ees. Loo pealkirjast sai ka albumi nimi.

Legendi järgi kirjutas Rob loo takso tagaistmel istudes, olles teel stuudiosse.

„Thrillerist" sai hitt. Albumit müüdi 65-100 miljonit koopiat.

Pärast laulu edu otsustas Temperton taanduda. Ta kadus avalikkuse eest. Ta võitis Grammy Qincy Jomesi albumil tehtu eest. Ta oli nomineeritud ka kahele Oscarile. 2006. aastal andis ta ühe dokumentaalfilmi tarbeks intervjuu.

Tema taandumise tegi lihtsaks see, et „Thriller" tegi mehe väga rikkaks. Ta sai seetõttu osta kinnisvara üle maailma. Tal olid häärberid nii Prantsusmaal, Londonis, Los Angeleses, Fijil ja mujal.

Kui rikkaks siis mees sai? Surma hetkel oli mehe vara väärtuseks 125 miljonit dollarit. Suur osa sellest tuligi vaid „Thrilleri" pealt.