Saaremaa Liha- ja Piimaühistule kuuluv Saaremaa piimatööstus kehtestas sellest aastast mandri piimatootjatele senise nelja krooni asemel piima kokkuostuhinnaks 2,5 krooni liiter, kirjutas Meie Maa.
Hiiu-, Lääne- ja Pärnumaalt tänavu kokku ostetud piima kogused on endised, mis viitab, et paremat turgu pole mandri piimatootjad seni veel leidnud.
“Ega seda paremat turgu pole, Eestis on praegu piima ületootmine ja kuna lehma piimaandi kinni keerata ei saa, on arusaadav, et tuleb leppida madalama hinnaga,” tõdes Saaremaa Piimatööstuse direktor Andi Saagpakk, kelle sõnul on või ja juustu, mida Saaremaa tööstus ainsana teeb, välisturg praegu täielikult seismas ja Eesti turu vajadus on suhteliselt väike.

Saaremaa Liha- ja Piimaühistusse kuuluva Kõljala ühistu juht Tõnu Post lausus, et tarbija on muutunud väga hinnatundlikuks ja juustumüük on järsult pidurdunud.
Et hiidlaste, läänlaste ja pärnakate piim vastu võtta, teeb Saaremaa tööstus praegu sellest Põlvas piimapulbrit, mille tooraine eest aga tootjale rohkem kui 2,5 krooni kilost maksta ei saa.
Post viitas, et Saaremaa tööstuse hinnalangetamise taustal on peaaegu kajastamata jäänud asjaolu, et Maag Piimatööstus lõpetas väiketootjate piima vastuvõtu Rakveres, Tallinna Tere piimatööstus ei ole aga väiketootjatega tegelenud juba paar aastat.