Pakkumiste arv on kvartali jooksul olnud suhteliselt stabiilne, kuna suurem kasv oli 2008. aasta lõpus ja käesoleva aasta alguses. Uusi laohooneid pole ehitama hakatud, mistõttu pole ka pakkumiste arv massiliselt kasvanud.


Nii laopindade kui ka ärimaa järele on nõudlus Harjumaal ja Tallinnas tagasihoidlik. Vaid vähesed ettevõtted otsivad uusi pindasid, valdavalt üritatakse olemasolevates ruumides hakkama saada ja võimalusel sealgi pinda vähendada. Seetõttu ei ole praeguses olukorras otstarbekas uute laopindade ehitus.


Selline arendustegevus ei ole kasumlik, kuna juba valmis pindasid pakutakse täna väga soodsalt. Uute laopindade hinnad on keskmiselt 45-65 kr/m2 ning vanematel 30-45 kr/m2, olenevalt loomulikult täpsest asukohast ja suurusest. Hinnad on aasta jooksul langenud ligi 50 protsenti.


Ärimaa vastu huvi praktiliselt puudub, äri- ja tootmismaaga tehakse Harjumaal kvartali jooksul keskmiselt 10-15 tehingut, kuid kõik neist ei pruugi olla vabaturutehingud. Ärimaa hinnatase põhimagistraalide ääres Tallinna lähistel on keskmiselt 700-900 kr/m2, veidi eemal on võimalik saada juba 500 kr/m2 ning teest kaugemal alates 200 kr/m2.