Lasnamäe kanalina tuntud Laagna tee äärde kerkiva kompleksi esimene etapp kaubanduspinnaga 35 000 ruutmeetrit valmib selle aasta augustis, teine etapp sama suure pinnaga plaanitakse valmis saada järgmise aasta jooksul ning kolmas etapp kaubanduspinnaga 30 000 ruutmeetrit plaanitakse avada 2010 – 2011, teatas keskus.

Esimese etapi viimast 12 000 ruutmeetrist osa lõpetab Eesti Ehitus.

Tähesaju City arendaja Hindrek Leppsalu sõnul saab Tähesaju City’st suurim omalaadne kaubanduskompleks, mis koondab endasse terve hoonete pargi ning valmib lõplikult 2011. aastaks.

Leppsalu nentis, et esimene etapp ning olulises mahus ka juba teine etapp on üürnikega kaetud.

„Lasnamäe ei olnud kinnisvaraarenduse kõrghetkel ilmselt paljude jaoks prioriteetne piirkond, mistõttu on täna näevad paljud ettevõtted just siin piirkonnas kasvuruumi,“ ütles Leppsalu.

„Kui kinnisvara ülepakkumine ilmnes kõigepealt elamupindades, ja seejärel jõudis büroopindadeni, siis kaubanduspindade arendamine ja haldamine on ilmselt oma keerukuse tõttu jätkuvalt nõudlusest maas.“

Esimese kahe etapi jooksul täieneb kompleks pidevalt erinevate sisustus- ja ehitustarbeid, elektroonikakaupu ning lastekaupu pakkuvate kaupluste ja autosalongidega. Juba on Tähesaju City alal avatud 10 000-ruutmeetrise kaubanduspinnaga ja 800-kohalise autoparklaga Prisma Peremarket, Opeli ja Chevrolet maaletooja Ascar Tallinna esindus ning Mustakivi Auto Toyota keskus.

Ehituse viimases, kolmandas etapis lisandub kompleksile ka rõivapoode ja toitlustusasutusi ning tekib mitmeid sportimise ja vaba aja veetmise võimalusi.

"Tähesaju City sai oma nime meteoriidikillu kukkumisjäljest, mis piirkonnas avastati ja mille järgi on kaubandus- ja meelelahutuskompleksi läbiv tänav nimetatud Tähesaju tänavaks," ütles Leppsalu.