"See, et Lasnamäel, kus elab rohkem kui 110 000 inimest ei ole ikka korralikku trammiühendust ja seda on lubatud palju aastakümneid, ei kõlba kusagile," rääkis linnapea Edgar Savisaar tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil.

Ajutise komisjoni esimehe, abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on projekti elluviimisega kaasnevate kulude katmine üksnes Tallinna eelarvest raskendatud, mistõttu koostöös RailCar gruppi kuuluvate partneritega otsitakse aktiivselt koostöövõimalusi antud valdkonnas tegutsevate ettevõtete ja investoritega.

"Tallinna trammiprojektist, konkreetsemalt Lasnamäe suunalisest trammist, on huvitatud Hiina RV tööstusfirmasid koondav rahvuslik majanduskorporatsioon ja Hiina Arengupank," ütles Mutli.

Täna moodustatud komisjoni ülesanne ongi koostöös Hiina RV tööstusfirmasid koondava rahvusliku majanduskorporatsiooni ja Hiina Arengupangaga selgitada välja vajalikud tehnilised ja finantslahendused projekti elluviimiseks.

Lisaks Hiina delegatsioonile, on Tallinn trammiprojekti asjus kohtunud ka Moskva esindajatega, kuid abilinnapea sõnul on Hiina puhul tegemist "väga suure tegijaga", mistõttu võiks Tallinn olla just koht, kuhu hiinlased oma oskustega tuleksid.

Komisjon peab oma töö tulemused linnale raporteerima 31. märtsiks. "Kahtlemata on see pikk projekt, aga tahame selle teoks teha," märkis Savisaar.