Tallinna ülemise tuletorni krundile rajatakse kuus uut kortermaja ning renoveeritakse viis sõjaeelse Eesti Vabariigi aegset era- ja paarismaja.

1Partner Arenduse juhi Erkki Ääremaa sõnul osteti Tuletorni Kodude nimelisse elamuarendusse kortereid nii koroona tipus kui ka praegu. "Mõistlikku hinnaga ning ainulaadses asukohas asuvate kodude vastu on huvi igal ajal, mistõttu ei tekkinud kordagi plaani pidurit tõmmata," ütles Ääremaa.

"Vaatasime kõik ehituse sisendhinnad vahepeal üle, aga kvaliteetsed materjalid ja töö maksavad tegelikult ikkagi sama palju kui enne," kirjeldas Ääremaa turuseisu.

"Jah, mitmed arendajad, kes veel koppa maasse polnud löönud, panid projektid pausile ning üritavad laojääki vähendada. Samas mitmed suuremad firmad, kel kapitali piisavalt, arvestavad, et praegune pidurdus võib tekitada uusarenduste defitsiidi, mistõttu käivitatakse uusi projekte," ütles Ääremaa ja lisas, et Tallinna elanike arv kasvab järgmistel aastatel selgelt edasi, mis annab ka kinnisvaraturule hoogu.

"Hakkasime ise ka täiesti uut Pelguranna tänaval asuvat arendusprojekti ette valmistama," lisas Ääremaa.

Tallinna ülemine tuletorn asub Pae tänaval, Majaka asumis ning rajati 1835. aastal algselt puitsõrestiktornina. Praeguseni toimiv kivist torn valmis 1896. aastal. 40 meetri kõrgune tuletorn on rajatud merepinnast 40 meetri kõrgusele. Tuletorn on tänaseni igapäevaselt töös.