Rahastusringi juhtis Change Ventures, lisaks panustab investeeringuga Heateo Haridusfond.

Matemaatikahuvi suurendamiseks suunatakse saadud raha hariduslike e-spordi mängude ja võistluste arendamisesse. 99mathi asutajate eesmärk on luua miljoneid õpilasi kaasav matemaatika e-spordi liiga.

Esimese tegevusaasta jooksul on e-sporditurniiridel “Matamängude päevad” (“Math Game Day”) osalenud 30 000 õpilast 20 riigist. Mängud on veebipõhised ja toimuvad reaalajas, kus ühe kooli võistkond teise vastu mõõtu võtab ja lapsevanemad veebi teel mängu käigule kaasa elavad. Osalemiseks pole õpilastel vaja muud kui nutitelefoni ja internetiühendust, mistõttu on turgudele sisenemise takistus väike ja platvorm jõuab kiiresti üha enamate õpilasteni. Platvormi kasutajaid on enim USAs, sellele järgnevad Eesti, Suurbritannia, Türgi ja teised Euroopa riigid.

“Kuigi matemaatika ja laiemalt MATIK-ained (loodusteadused ja tehnoloogia) muutuvad õpilaste tulevikku silmas pidades järjest vajalikumaks, on matemaatika kahjuks paljude jaoks igav ja keeruline aine. Samal ajal haaravad arvutimängud järjest suuremat hulka õpilasi. Kasutame arvutimängude haaravaid võtteid, innustamaks lapsi tegelema matemaatikaga," selgitas 99mathi kaasasutaja Timo Timmi, 19-aastane keskkooli lõpetaja ja arvutimängude entusiast.

Timmi kinnitusel on firma eesmärk muuta matemaatika just 1.-6. klassi õpilaste seas populaarsemaks ning läbi selle tõsta nende edukust teistes reaalainetes. "Kui matemaatika muutub põnevamaks, tegelevad õpilased sellega rohkem. Nii tekib meil rohkem insenere, teadlasi ja astronaute,” lausus Timmi.

“99math’i e-spordi liiga paneb juba praegu lapsi tundides innukamalt keskenduma ja isegi kodus vabatahtlikult matemaatikaülesandeid lahendama. Kasutame investeeringut matemaatikateemade lisamiseks ja õpilanalüütika arendamiseks, et lihtsustada ka õpetajate tööd. Saades jooksvalt ülevaated õpilase arengust ilma tunnikontrolle parandamata, vaid lihtsalt mängus õpianalüütikat vaadates, märkab õpetaja kiiresti, kus täpselt on kitsaskohad ja kuidas õpilast aidata. Õppemängu saavad tundides tasuta kasutada nii õpilased kui õpetajad.” lisas Timmi.

“99math on näidanud, et veebipõhised võistlused toovad kaasa koole ja kümneid tuhandeid õpilasi üle maailma, kes paremate matemaatikatulemuste nimel harjutavad. Toetame 99mathi meeskonda, et aidata kaasa platvormi kasvule ja muuta seda, kuidas lapsed matemaatikasse suhtuvad ja seda harjutavad,” kommenteeris Change Ventures partner Yrjö Ojasaar.

“99math ühendab endas korraga mitu olulist nurka. See muudab matemaatika õppimise kaasahaaravamaks, õpitulemuste jälgimise andmepõhiseks ja ülevaatlikumaks ning vähendab kokkuvõttes õpetajate koormust. Heateo Haridusfond on liitunud sel korral endale pisut tavapäratul moel – investorina – sest sellisel kujul on meil suurim kindlus, et väärt lahendus jääb tulevikus kättesaadavaks ja kasutusele ka Eestis ja eestikeelsena,” kommenteeris Heateo Haridusfondi kaasasutaja Martin Villig.