„Ma arvan, et iga investor, iga tootja, kes otsustab investeerida, valib keskkonna, kus euro on kasutusele võetud ja kus ta ei pea silmitsi seisma erinevate riskidega seoses kuulujuttudega vahetuskursi muutumisest,” ütles Rimšēvičs AFP vahendusel.

Eesti rahandusministeeriumi pressiesindaja Kristi Jõesaare sõnul suurendab euro kasutuselevõtt usaldust Eesti majanduse vastu, mis omakorda toob rohkem investeeringuid ja aitab luua uusi töökohti.

Seda seisukohta toetab ka Swedbank, teatades, et euro kasutuselevõtust loodetakse kannustust Eesti majandusele.

„Me ennustame riskide vähenemist, mis võib kaasa tuua odavama kapitali suurema sissevoolu, muuta investeerimise atraktiivsemaks ja seeläbi aidata tugevalt kaasa majanduskasvule, mis ilmneb 2011. aastal,” teatas Swedbank, lisades, et Eesti liitumine eurotsooniga suunab osa investeeringutest Eesti naabritest eemale.

Seetõttu võib Läti, mida on majanduskriis Euroopa Liidu 27 liikmesriigist kõige rängemini tabanud, veelgi rohkem maha jääda.

„Ma arvan, et kui Eesti kahtlemata ühineb eurotsooniga, nagu nad plaanivad, on nad loomulikult sammu Lätist ees,” ütles eelmisel nädalal AFP-le Läti majandusminister Artis Kampars.

Läti sihib eurotsooniga liitumist alles 2014. aastal.