Moldova rahavastane büroo hinnangul sõlmisid kaks Londonis asuvat ettevõtet, mis tegelikult kuulusid offshore firmadele, fiktiivseid laenulepinguid, leidis OCCRP.

Politsei arusaamisel toimis skeem sedasi. Üks firma jätab maksmata laenu, jättes Vene firma või firmad ja Moldova kodaniku väidetavaks võlausaldajaks. Moldova kohus kinnitav võla olemasolu kasutades võltsitud või mittetäielike dokumente ja nõuab Vene ettevõttelt maksmist. Iga makse saadeti Trasta Komercbankasse, lubades Venemaalt pestaval rahal liikuda Euroopa Liitu.

Trasta Komercbanka on Läti üks vanemaid panku, mis asutati 1989. aastal Riga Bank nime all, kuid nimi muudeti 1995. aastal Trasta Komercbankaks.

Alguses pakkus pank tavalisi pangandusteenuseid, kuid pärast Vene finantskriisi 1997. aastal muutis pank oma tegevussuunda ja alates 2000. aastast spetsialiseerus VIP klientide teenindamisele. Pangal olid esindused Valgevenes, Ukrainas, Venemaal, Kasahstanis, Kanadas, Bulgaarias ja Küprosel.

See pank oli üks kuuest Läti pangast, mida kasutati Sergei Magnitski juhtumis.

OCCRP esinedaja saatis Trastale terve rea küsimusi, kuid panga pressiesindaja vastas, et ta ei saa juhtunud kommenteerida. Panka ei ole trahvitud seoses illegaalsete tegevustega, kuid ta on olnud seotud juhtumitega, kus kahtlustati rahapesu.