Parexi nõukogu esimees Viktor Krasovitski ei täpsustanud, milline pank huviorbiidis on. “Ostu ebaõnnestumisel taotleme Eestis pangandustegevuse litsentsi,” lisas ta. “Aga vaevalt see toimub sellel aastal.”

Parex Panga Eesti esindaja Ardi Roosimaa ei osanud kerkinud teemat täpsemalt kommenteerida.

“Esindusest edasi on juriidiliselt võttes järgmine samm filiaal või pank,” märkis ta. “Millal selline areng toimub, selle kohta otsus puudub,” õtles Roosimaa.

Kui nõukogu esimees nii teatas, ju ta siis ei valetanud, lisas Roosimaa. “Turg paneb paika, millised pangad on müügis.”

“Kindlasti ei ole müügis Hansapank, Ühispank, Sampo ja Nordea,” kommenteeris Hansapanga juht Indrek Neivelt. “Ülejäänut on mul raske kommenteerida.”

“Konkurents on ka täna piisavalt kibe, ma ei usu, et lätlaste tulekuga turul midagi muutub,” lausus Neivelt. “Ma ei pööra sellele väga suurt tähelepanu.”

Krediidipanga turundusjuht Mati Eliste ütles, et Krediidipank pole tema andmetel müügiküsimust arutanud.

“Esinduse avamine oli iseenesest teatav indikaator, mis näitas Parexi huvi Eesti turu vastu,” ütles finantsinspektsiooni juhatuse esimees Andres Trink. Inspektsioon ei ole tema sõnul Läti panga esindajatega pangaostu teemadel rääkinud.

Eestis tegutseb seitse panka. Parexile sobiksid suuruse ja tegevusprofiili poolest eri hinnanguil Eesti Krediidipank ja Tallinna Äripank.

Parex on Läti suurim pank, kellel on riigis 99 kontorit, 1200 töötajat ning mitmekesine klientuur. E-panganduses pole Parex siiski kaugele jõudnud, sest ta lõi internetipanga alles hiljuti.

Varem on Parex Panga esindaja öelnud, et nende ambitsioon Eesti turul seisneb eeskätt korporatiivklientide püüdmises.

Parex on läinud ka Leedu turule, kus ta oli viimastel andmetel pankade nimekirjas varade järgi üheksandal real. Leedus ostis Parex Industrijos Bankase, mille ta nimetas ümber Parex Bankaseks.

Parexil on Eestis hetkel avatud esindus.