Läti peaminister Valdis Dombrovskis ütles kolmapäeval pärast valitsuse istungit, et eurotsooni laienemisprotsessi tuleb jätkata ning uusi takistusi ja lisakriteeriume ei tohi luua. Dombrovskise sõnul peavad riigid, mis juba kuuluvad eurotsooni, naasma kriteeriumitest range kinnipidamise juurde, et Kreeka probleemid ei korduks, vahendab Läti Delfi.

Läti rahandusministri Einars Repše sõnul näitab Eesti eeskuju seda, et Maastrichti kriteeriumid kehtivad ka kriisi ajal, kui ajada eesmärgipäraselt ja pikaajaliselt nendele vastavat poliitikat.

„See on Läti jaoks hea eeskuju,” kommenteeris Repše Euroopa Komisjoni soovitust võtta euro Eestis kasutusele 2011. aastast.

Läti saadik europarlamendis Krišjānis Kariņš peab soovitust euro Eestis kasutusele võtta samuti positiivseks signaaliks. See näitab Kariņši sõnul, et kui Läti peab kinni rangest rahanduspoliitikast, on tal reaalne võimalus euro kasutusele võtta.

Samal ajal ütles Läti majandusminister Artis Kampars, et euro kasutuselevõtmise tõttu Eestis peab Läti palju eesmärgipärasemalt tööd tegema oma atraktiivsuse tõstmiseks välismaiste investorite silmis. Vastasel juhul võivad nad Eestit eelistada.