Prokuratuuri pressiesindaja Laura Pakalne ütles teisipäeval BNS-ile, et prokuratuur sai finants- ja kapitalituru komisjonilt (FKTK) infot ning kinnitab, et on politsei algatatud kriminaalprotsessi raames kohtueelse järelevalve organiks. Üksikasjalisemat infot prokuratuur praegu ei avalikusta, vahendas BNS.

Läti riigitelevisiooni uudisteprogrammi Panorama mitteametliku info kohaselt on panga tippjuhid kinni peetud.

Läti siseminister Rihards Kozlovskis kinnitas ajakirjandusele kriminaalmenetluse algatamist, kuid ei avaldanud üksikasju ega nõustunud ka ütlema, kas politsei on kedagi kinni pidanud.

FKTK otsustas esmaspäeval peatada Leedu Snorase pangagruppi kuuluva Latvijas Krājbanka tegevuse.

Otsus langetati pärast seda, kui selgus, et pangal pole piisavalt rahalisi tagatisi. FKTK otsusega peatati ka panga nõukogu ja juhatuse tegevus ning nimetati ametisse haldurid, kellele anti üle nõukogu ja juhatuse õigused panga juhtimisel.

Krājbanka aktsiatest 68 protsenti kuulub Snorase pangale, mille Leedu riik otsustas 16. novembril riigistada.

Leedu Panga juhatuse liige Vaidievutis Geralavičius ütles esmaspäeval, et Snorase olukord on arvatust halvem, mistõttu on otsuse langetamine panga restruktureerimise kohta kolmapäevani edasi lükatud.

Läti kommertspankade liidu andmetel oli Latvijas Krājbanka septembri lõpu seisuga hoiuste mahu poolest Läti suuruselt kuues pank.