Peaminister Valdis Bombrovskise sõnul on „osa teatud Rootsi pankade tegevusest nii agressiivne, et nad ei hooli teiste kaasomanike õigustest," vahendab Dagens Industri Rootsi uudisteagentuuri TT.

„Me uurime teatud meetodeid, mis puudutavad ettevõtete kontode külmutamist ja varade ülevõtmist, mis toimub vahel üsna vägivaldselt,“ ütles Dombrovskis intervjuus Rootsi TT-le.

„Peaaegu kogu rahavoolu dirigeeritakse laenude tasumise huvides, ilma et korrakski võetaks arvesse maksude maksmist ja muud sellist,“ rääkis Dombrovskis.

Peaminister ei soostunud ütlema, millised pangad uurimise all on.

TT andmetel uurib Läti politsei kaebusi selle kohta, et mitmed pangad on mõnede ettevõtete suhtes käitunud „kahjustaval viisil“ ja teinud seda teiste ettevõtete huvides.

„Laenude sissenõudmisega seoses on avastatud korruptsiooni, kuid Läti finantsinspektsiooni kinnitusel ei ole praegusel uurimisel sellega tegu,“ vahendab Dagens Industri TT-d.

Nordea viis võlgades Läti spordipoest kauba vägisi minema

Soome leht Iltalehti kirjutas möödunud kuul, et Nordea pank andis mullu detsembris Läti spordipoodide ketile Burusportsile üllatuslikult ainult nädal aega 400 000 euro jagu laene tagasi maksta.

Kui ettevõte ei suutnud nõutud summat tagasi maksta ja pidi alustama saneerimismenetlust, võttis pank Burusportsi juhi sõnul kasutusele äärmuslikud meetmed. Poodi marssis sisse hulk kohaliku turvafirma vormides mehi, kes võtsid kaasa veoautotäie spordijalgrattaid.

"Hoolimata personali vastuseisust viisid nad minema 105 jalgratast," rääkis keti juht Māris Birzulis Soome kõmulehele Iltalehti. Mees on sadu tuhandeid kroone väärt jalgrattaid tagasi palunud, kuid pank ei ole nõustunud neid loovutama.

Aprillis nõudis pank Birzulise sõnul temalt allkirja dokumendile, mis oleks panga valdusse andnud hulga talvespordivahendeid.

Nordea pank keeldus toimunut kommenteerimast.