Vilks ütles intervjuus BNS-ile, et on nõus siiski poliitikasse tagasi tulema, kui riigi majandust peaks taas kriis tabama, vahendab Läti Delfi.
„Kui tuleb uus kriis, tulen tagasi kriisimänedžerina,“ ütles Vilks.

Oma otsust põhjendas rahandusminister sellega, et poliitika teda ei köida, lisaks on Lätis ministrite palgad liiga madalad.

„See etapp on minu jaoks läbitud. See ei ole minu tee. Ma pole kunagi varjanud, et kõige olulisem faktor on palk. Ütlen ausalt, et sellise palga eest, kui see lähiajal ei muutu, ma töötada ei saa. Minu jaoks on see põhimõtteküsimus, kuna ma ei ole rikas inimene. Kui ma oleksin rikas mees suurte säästudega, mõtleksin teistmoodi,“ tunnistas ta.
Vilks rõhutas, et poliitikute palgaküsimus vajab lahendamist, kuigi see käib paljudele vastukarva.

„Osutan probleemile, kuigi paljud mind selle eest kindlasti materdavad, aga ma ei tagane. Kui peaminister ja teised ei taha sellest rääkida, siis mina saan seda teha küll. Paljude pädevate inimeste jaoks on madal palk poliitikasse tulemisel takistuseks,“ ütles Vilks.

2009. aasta suvel otsustas Läti valitsus vähendada ministrite ja kantslerite palku 20 protsendi võrra.

Peaminister Valdis Dombrovskis sai enne kärpimist palka 2385 latti (3394 eurot) ja ülejäänud ministrid 2147 latti (3055 eurot).

Ministrite palgakärpega tahtis Läti säästa 75 700 latti, 2010. aastaks planeeritud kokkuhoid oli juba 151 300 latti.