Äsja andis aga pressikonverentsi Läti rahandusminister Dana Reizniece-Ozola, kelle sõnul peaks Rimševics ise keskpanga juhi kohast - vähemalt kriminaaluurimise ajaks - loobuma. Keskpankurile küll ametlikku kahtlustust esitatud ei ole, kuid viibib pärast kaheksatunnist ülekuulamist KNAB-i büroos nüüd ka esmaspäevani vahi all. Rahandusminister kinnipidamise põhjuseid ei kommenteerinud ning seda pole seni teinud ka KNAB.

Läti peaministri Maris Kučinskise sõnul ei mõjuta Läti keskpanga juhi altkäemaksukahtlusega kinnipidamine Läti pangandus- ja finantssektori käekäiku. "Mina valitsusjuhina, rahandusminister ja ülejäänud valitsus seisame selle eest, et Läti keskpank saaks korrektselt juhitud. Mingeid märke sellest, et praegu toimuv Läti finantssektorit ohustaks, ei ole."

Küll aga oli peaministrist palju murelikum rahandusminister Reizniece-Ozola, kelle sõnul on Läti finantssektori maine kriisis, seda aga eelkõige ABLV panga poolt põhjustatud segaduse pärast. Nimelt on USA kõrged ametnikud süüdistanud ABLV panka tegemas koostööd Põhja-Korea režiimiga.

Läti rahvusringhäälingu videost on näha kuidas Rimševics eskorditakse KNAB-i büroost autobussi, millega ta tõenäoliselt kinnipidamisasutusse sõidutati. Keskpankuriga koos väljub majast tema advokaat Saulvedis Varpinš.