Seda juhul, kui airBalticu teine aktsionär Baltic Aviation Systems (BAS) seatud tingimused täidab. Eilsel kohtumisel koostatud otsuse projekt on saadetud BAS-ile allkirjastamiseks, teatas transpordiministeerium.

"Valitsus on võtnud vastu kõik vajalikud otsused ja väljendanud valmidust airBalticu finantsolukorra stabiliseerimiseks, sest ka vähemusosanik on valmis seda tegema valitsuse tingimusi järgides. Valitsus on täitnud oma ülesanne ja edasine on BASi õlul," sõnas peaminister Valdis Dombrovskis.

Transpordiminister Uldis Augulis väljendas veendumust, et valitsuse tingimusi on võimalik täita - eemaldada juhikohalt Bertolt Flick, aktsionäride leppe tühistamine ning Riia lenujaama säilitamine põhilennujaamana.

airBalticu aktsionärid kohtuvad neljapäeval.

Kui kokkuleppele saadakse, tehakse airBalticu põhikirja vastavad muudatused ning määratakse viiest liikmest koosnev nõukogu, mis omakorda määrav kolmest liikmest koosneva juhatusega. Transpordiministeerium on alustanud mõlemasse organisse kandidaatide valimisega.

Konsultatsioonifirma Prudentia juht Karlis Krastiņš sõnas, et BAS on oma koostööstiili muutnud ning on võimalus, et valitsus ja eraosakonik saavad kokkuleppele.

Valitsuse toetus vormistatakse laenuna riigikassalt. Enamik rahast peaks minema ettevõtte arendusse, kaasa arvatud lennukipargi uuendamisse.