New Rosme müügi- ja turundusdirektori Kaspars Sprinkise sõnul Linette kaubamärk jääb ka edaspidi kasutusele, samuti jätkab tööd enamik Linette töötajaid, kirjutas BNS.

New Rosme juhi Štelmahersi sõnul kasvavad Eesti ettevõtte ostuga oluliselt kontserni võimalused käibekasvuks ja prognoosis käesolevaks aastaks 20-protsendilist käibekasvu Linette kaubamärgile ning 25-protsendilist käibekasvu New Rosmele. Linette ülevõtmise maksumust Štelmahers avaldama ei soostunud.

2012. aastal oli Linette käive 865 000 eurot ning New Rosmel kümme miljonit eurot. 95 protsenti New Rosme toodangust läheb ekspordiks, sealjuures 75 protsenti toodangust müüakse Euroopa Liidust väljaspool.

New Rosmele kuulub Lätis 12 poodi ning Riias avatakse peagi ettevõtte viies pood. "Eestis on meil hetkel praegu frantsiisilepingu alusel töötavat poodi. Leedus on meil pood Klaipedas ning peagi avame uue poe Vilniuses. Samuti on meil kavas lähema kuu aja jooksul avada uued poed Itaalias ja Iisraelis," rääkis New Rosme esindaja.

Linettele kuulub Eestis kaheksa poodi.

Linette OÜ on välja kasvanud 1940. aastal loodud artellist Võit. Linette poed asuvad Tallinnas, Tartus, Viljandis, Pärnus ning Haapsalus. Ettevõtte olulisemad ekspordimaad on Taani, Norra ja Soome. Seni kuulus Linette täielikult Eesti kapitalile.

Rosme loodi 1952. aastal, 1993. aastal ostsid ettevõtte Rootsi investorid ning nimetasid selle New Rosmeks. Praegu kuulub New Rosme Rootsi ettevõttele Swegmark Holding AB.