Firma uus kontor asub Paldiski Lõunasadamas. Praegu on see kahe autoterminaliga sadam üks peamisi sõlmpunkte uute autode transiidil, varustades suurt osa Eestist, Lätist ja Leedust. "Paldiski sadam on suurim autode transpordisadam Baltimaades, siin peabki koha peal olema, klientidele lähemal," rääkis Kurbads un Ko juhatuse liige Martins Eglitis, vahendab Äripäev.

Kurbads un Ko juhataja Andis Pikans selgitas, et firma otsustas laieneda pärast seda, kui oli selge, et autode transporditurg areneb ja teenuse osutamiseks Eestis on vajalik tugipunkt samas riigis.

"Lätis ja Leedus kuulub meile oluline uute autode transpordituru osa ja seetõttu on tähtis edasi areneda, et saavutada Eestis selles valdkonnas tugevam positsioon," ütles Pikans.

Ettevõtte Eesti esinduse juhi Andris Meikulansi sõnul on Kurbadsil siinsel turul kogemus aastast 1995, mil alustati autode vedu Euroopast Tallinna ja Tartu automüüjatele. Samuti tegeleb firma regulaarsete Toyota ja Citroëni autode transpordi korraldamisega Paldiski sadamast Lätti ja Leetu.

Firmajuhi sõnul soovivad nad saada Eesti firmaks, palgata siinseid autojuhte ning tuua regulaarselt Eestisse sõitma 2-3 treilerit. "Usume, et äri on stabiilne ja kasvab mõistlikult. Me ei taha seista tühjade treileritega, nagu juhtus majanduskriisi tõttu mitme konkurendiga Balti riikides," rääkis Meikulans.