Maksukoormuse vähendamise plaan on jõus, kinnitas ta. Rahandusministri ja sotsiaalministriga on arutatud, kas alandada üksikisiku tulumaksu või tõsta tulumaksuvaba miinimumi ja teha maksusoodustusi ülalpeetavatele, vahendas BNS.

Euroopa Komisjon, Maailmapank ja Rahvusvaheline Valuutafond soovitavad rohkem langetada tulumaksuvaba miinimumi ja teha maksusoodustusi ülalpeetavatele, kuna sel juhul aitaksid maksusoodustused väiksema sissetulekuga inimesi.

Dombrovskis ütles, et valitsus jätkab arutelusid üksikisiku tulumaksu langetamise ja muude mainitud maksusoodustuste üle.

Tööandjate ja töövõtjate organisatsioonid on reageerinud pahaselt sellele, nagu tahaks valitsus taganeda üksikisiku tulumaksu langetamise lubadusest.

Rahandusminister Andris Vilks selgitas, et tulumaksu langetamine 22 protsendile ja tulumaksuvaba miinimumi tõstmine 84 latile läheks maksma 90 miljoni latti, kuid eelarve kannatab välja ainult 50 miljonit.

Sel aastal langeb üksikisiku tulumaks 25 protsendilt 24 protsendile ja valitsus tahab selle langetada 22 protsendile 2014. aastal ja 20 protsendile 2015. aastal.