"Pärast seda, kui valitsus võttis enda kontrolli alla 51% Parexi aktsiatest, ei peatunud raha väljavool, ei residentide ega mitteresidentide kontodelt. Tulemusena jätkus panga likviidsuse langus, klientide usaldus langes. Seetõttu on sellises olukorras vaja kiireid ja otsustavaid tegusid," selgitas sammu Läti rahandusminister Atis Slakteris, kirjutas biznews.lv.

Kargin ja Krassovitski kaotavad oma kohad panga juhatuses ja riik nimetab nende asemele oma esindajad. Ühtlasi loobus Läti Hüpoteegi- ja Maapanga juhatuse esimees Inesis Feiferis juhtimast Parexit ja Läti valitsus otsib pangale uut juhti.

Peaminister Ivars Godmanise sõnul loobus valitsus koostööst osanike Kargini ja Krassovitskiga, kuna nad ei täitnud oma lubadusi, mis olid andnud. Kaks panga asutajat pidid kreeditoridele selgitama, et valitsus maksab sündikaatlaenu panga eest, kui pank seda teha ei suuda, ent Kargin ja Krassovitski seda ei teinud. "Nad ei teinud seda, mis oli kokku lepitud, mis oli nende pädevuses," ütles Godmanis, "Kuu aega on piisav aeg, et seda tingimust täita." Küsimusele, mis saab siis, kui sündikaatlaene pakkunud kreeditorid keelduvad Läti valitsusega koostööd tegemast, vastas Godmanis: "See tähendaks panga sulgemist."